_______ Liefde voor het dier, begrip voor de eigenaar! _________

Get the Flash Player to see this player.

Verzekeren

VERANTWOORD HUISDIERENBEZIT, EEN ZIEKTEKOSTENVERZEKERING HOORT ERBIJ
Het hebben van een huisdier betekent ook verantwoordelijk zijn voor een goede verzorging. En dat betekent meer dan goede voeding of een mooie mand. Een goede verzorging betekent ook dat u financieel voorbereid bent op de kosten van onvoorziene medische behandelingen. Ook uw hond of kat kan een ongeluk krijgen of ernstig ziek worden. Gelukkig is de diergeneeskunde in Nederland op een zodanig peil dat de dierenarts veelal uw huisdier weer kan genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen. Een rekening van een paar honderd euro is dan eerder regel dan uitzondering. Op zich geen punt, maar u moet dan wel financieel in staat zijn om deze kosten op dat (onverwachte) moment te kunnen betalen.

Ongevallen- en ziektekostenverzekering voor uw dier. Een prettige zekerheid.
Misschien weet u het al of nog beter, misschien heeft u er al een afgesloten voor uw hond, kat, konijn of papegaai: het is namelijk mogelijk om voor uw dier een ongevallen- en ziektekostenverzekering af te sluiten. Bijna alle medische kosten ten gevolge van een ongeval en/of ziekte worden dan door de verzekering vergoed. Een prettige zekerheid op een moment dat u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Vergelijkbaar met de humane verzekeringen zijn er ook bij de verzekering voor dieren beperkingen en uitzonderingen. Deze zijn echter zeer redelijk en staan duidelijk vermeld in de polisvoorwaarden zodat u vooraf weet wat u wel cq. niet kunt verwachten met betrekking tot de vergoedingen.

Wel/niet verzekeren? Bij wie verzekeren?
De afweging of het verstandig is om uw huisdier te verzekeringen, moet u zelf maken. In algemene zin is het zo dat als u geen spaarpotje heeft waaruit u de kosten van de medische behandeling kunt (wilt?) betalen, het verstandig is om uw huisdier te verzekeren. Er zijn in Nederland een paar aanbieders, bijvoorbeeld Proteq Dier & Zorg ( http://www.dierenzorgproteq.nl/sterkliniek/ ) en Petplan (http://www.petplan.nl/?ref=691)

Kosten van een verzekering.
De kosten van een verzekering zijn afhankelijk van de leeftijd en het ras van uw hond of kat (Proteq en Petplan), konijn of papegaai (Petplan). En natuurlijk welke dekking u kiest. Ter indicatie kunt u op de sites van Proteq en Petplan een vrijblijvende premieberekening maken, een offerte aanvragen of direct een polis afsluiten. U weet dan precies waar u aan toe bent.

Tot slot.
Uw dier is voor zijn verzorging afhankelijk van de mens. Gelukkig worden in Nederland de honden en katten over het algemeen goed verzorgd. En zo hoort het ook.
De eigenaar moet zich ervan bewust zijn dat hij verantwoordelijk is voor het welzijn van zijn huisdier. Financieel voorbereid zijn op de kosten van een onvoorziene medische behandeling hoort daar ook bij. Dat kan door het afsluiten van een goede ongevallen- en ziektekostenverzekering.

 

 

.

Sterkliniek dierenartsen Hillegom
Maerten Trompstraat 1-3
2182 XD  Hillegom
tel. 0252-518020
E-mail
Route

Ma-vrij: 9.00-12.00 en 13.00-17.30
Maandag 18.30-20.00 (met avondtoeslag)
Consult uitsluitend op afspraak

-----------------------------------------


Kattenkliniek
Weeresteinstraat 49
2182 GR  Hillegom
tel. 0252-518020

Ma-vrij: 13.00-17.30
Consult uitsluitend op afspraak


-----------------------------------------


Sterkliniek dierenartsen Nieuw-Vennep
Händelplein 203
2151 NN Nieuw Vennep
Tel. 0252-680160
route


Ma+wo+do: 09:00-12:00
Ma-vrij: 13.00-17.30
Woensdag 18.30-20.00 (met avondtoeslag)
Consult uitsluitend op afspraak

 

-----------------------------------------

• Buiten openingstijden is de kliniek
ALTIJD bereikbaar voor spoedgevallen
op telefoonnummer 06-55876916
..